نیویورک چیزکیک با پایه براونی: خوشحالی بر سر چنگال

به نظر من لحظات خوشحالی، کوتاه و کمیاب و گذرا هستند. به همین سبب می‌گویند وقتی خوشحال هستید آگاه باشید و دقت کنید که چه می‌کنید، چه کسی همراه شما است، چه می‌گویید و حتی چه می‌خورید؛ امید که بتوانید آن لحظات ارزشمند را بازآفرینی کنید. شاید خنده‌دار به نظر برسد ولی هر وقت در یخچال چیزکیک نیویورک با پایه براونی داریم یک خوشحالی ظریفی زیر پوست من جریان دارد. طعم کم نظیری دارد، یک ترکیب متعادلی از سحرانگیری شکلات و لطافت مخملی چیزکیک.
فرآیند درست کردن آن خیلی آسان نیست اما سخت هم نیست و صد البته که ارزشش را دارد. من بارها این چیزکیک را درست کرده‌ام و نسبت‌های مختلفی از مواد را برای آن آزموده‌ام. حالا اینجا دستور تهیه محبوبم را به همراه تمام نکات مهم گرد آورده‌ام، تمام نکاتی که می‌تواند به یک نیویورک چیزکیک با پایه براونی بی نقص ختم شود، یا به عبارتی دیگر: دلیل کوچکی برای خوشحالی.

دستور تهیه نیویورک چیزکیک با پایه براونی

مواد لازم برای پایه براونی
:
کره 85 گرم
شکلات زیر 60% (یا ترکیب مساوی از تلخ و شیرین) 115 گرم
شکر 170 گرم
تخم مرغ (زده شده) 2 عدد
شیر 50 میلی لیتر
آرد 115 گرم

مواد لازم برای فیلینگ چیزکیک:
پنیر خامه‌ای 450 گرم
شکر 3/4 پیمانه
شیر 94 میلی لیتر (1/2 و 1/8 پیمانه)
تخم مرغ (کاملا زده شده، اما نه طوری که کف کند و هوا داخل آن شود) 2 عدد
وانیل
خامه ترش 125 میلی لیتر (طرز تهیه خامه ترش در ادامه آمده است. همچنین می‌توانید به جان آن از به میزان مساوی ماست، ترجیحا ماست یونانی، استفاده کنید اما طعم نهایی اندکی متفاوت خواهد بود)
آرد 1/8 پیمانه

مراحل تهیه:
پیش از هر چیز تمام مواد چیزکیک را از یخچال بیرون می‌آوریم و می‌گذاریم تا همه کاملا به دمای محیط برسند. شکلات و کره را روی حرارت غیر مستقیم، به روش بن ماری، آب می‌کنیم. سپس فر را روی دمای 180 درجه سانتی گراد روشن می‌کنیم تا گرم شود. شکر را به مخلوط شکلات و کره اضافه می‌کنیم وهم می‌زنیم تا شکر حل شود. اگر مخلوط هنوز داغ بود می‌گذاریم که خنک شود. سپس شیر و تخم مرغ را اضافه کرده و خوب می‌زنیم. بعد آرد را اضافه می‌کنیم و فقط تا حدی که مخلوط شود و گلوله نباشد آن را با باقی مواد مخلوط می‌کنیم. سپس در قالب کمربندی می‌ریزیم، چند بار قالب را روی زمین می‌کوبیم تا حباب هوا در مایه براونی نماند و بعد آن را برای مدت 22-25 دقیقه در فر می‌پزیم.
وقتی پخت براونی تمام شد آن را از فر بیرون می‌آوریم و می‌گذاریم خنک شود. دمای فر را به 160 درجه سانتی گراد می‌رسانیم و یک ظرف آب (حداقل به اندازه قالب چیزکیک) را پایین طبقه‌ای که قالب چیزکیک را قرار خواهیم داد می‌گذاریم، این کار محیط فر را مرطوب می‌کند و چیزکیکی با بافتی لطیف‌تر به دست می‌دهد.
پنیرخامه‌ای را به همراه شکر کاملا می‌زنیم تا به یک بافت نرم و کاملا یکدست برسیم. سپس شیر را مخلوط می‌کنیم و می‌زنیم تا یکدست شود. بعد تخم مرغ‌ها را اضافه کرده و از اینجا به بعد فیلینگ چیزکیک را فقط به اندازه مخلوط شدن مواد می‌زنیم. سپس خامه ترش، آرد و وانیل را اضافه می‌کنیم و مخلوط را می‌زنیم تا حتما یکدست شود. بعد مواد را روی پایه براونی می‌ریزیم و در فر قرار می‌دهیم. بعد از 50 دقیقه در فر را باز می‌کنیم و قالب را تکان می‌دهیم. اگر فقط وسط مواد تکان خورد و یک حالت ژله‌ای داشت، چیزکیک آماده است و اگر بیشتر در فرِ روشن بماند لطافت آن از دست می‌رود (اگر تمام مواد حالت ژله‌ای داشت می‌گذاریم چیزکیک به پختن ادامه دهد و در فواصل 5-10 دقیقه‌ای آن را چک می‌کنیم). وقتی چیزکیک آماده شد فر را خاموش می‌کنیم و بعد از کمتر از 5 دقیقه در فر را به کمترین اندازه ممکن باز می‌کنیم و می‌گذاریم حداقل 4 – 5 ساعت باز باشد تا چیزکیک به دمای محیط برسد. این کار در ترک نخوردن چیزکیک بسیار مهم و تاثیرگذار است. سپس آن را از فر بیرون آورده و با کل قالب و کمربند آن می‌گذاریم یک شب یا حداقل 6 ساعت در یخچال بماند. در نهایت چیزکیک را از یخچال بیرون آورده، با احتیاط حلقه آن را باز می‌کنیم و به خوشحالی خوشامد می‌گوییم.

خامه ترش:
خامه (جعبه صورتی) 125 میلی لیتر یا 1/2 پیمانه
شیر پرچرب 1/8 پیمانه
سرکه یا آب لیموترش 1 ق چ
یک شیشه دردار، شسته شده، جوشیده، خشک‌شده و خنک‌شده

سرکه و شیر را مخلوط می‌کنیم و می‌گذاریم به مدت ده دقیقه بماند. خامه را داخل شیشه می‌ریزیم و سرکه و شیر را به آن اضافه کرده و فقط در حدی که مخلوط و یکدست شود هم می‌زنیم. سپس در شیشه را با یک دستمال کاغذی می‌پوشانیم و یک کش دور آن می‌اندازیم. شیشه را برای 24 ساعت در دمای اتاق، حدود 24 درجه، قرار می‌دهیم. بعد از 24 ساعت خامه ترش آماده است.

دیدگاه‌ها

    1. نوشته
      نویسنده

پاسخ دادن به مرضیه لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *